Yhdistys

Vehmersalmen Vanhustenkotiyhdistys ry:n tarkoituksena on edesauttaa vanhusten omatoimista asumista mahdollisimman pitkään. Yhdistyksen toimialueena on Vehmersalmen seutu. Yhdistyksen päättävä elin on yhdistyksen kokous. Syyskokouksen valitsema johtokunta päättää käytännön asioista.

Yhdistyksellä on Kuopion kaupungin Vehmersalmen kylässä yksikerroksisissa rivitaloissa 34-asuntoa, kooltaan n.30-35 neliömetriä. Asuntoja vuokrataan pääasiassa eläkkeellä oleville vanhuksille Aran asukasvalintaohjeistuksen mukaisesti. Asunnot ova lähinnä yksiöitä sisältäen keittiön, makuu/olohuoneen ja wc/suihkutilan. Asuntojen remonttien yhteydessä on pyritty huomioimaan esteettömyys. Yhteiset sauna- ja pesutupatilat remontoitiin viihtyisäksi vuonna 2012. Kesällä 2014 tehtiin Lempelän piharemontti ja 2015 on remontoitu useampi asunto. Kahdesta yksiöstä peruskorjattu saunallinen kaksio 60m2 valmistui kesällä 2016. Asuntoremontissa on huomioitu esteettömyys, luiska asuntoon ja omaan varastoon helpottaa kulkua. Vannilassa peruskorjattu kaksio 40 m2 valmistui vuokrattavaksi 1.3.2019.  Lempelässä toteutettiin rakennusten ulkomaalaus 2018,  kesällä 2019 rakennettiin patiot kaikille 14 asunnolle, 2020 peruskorjattiin yksi asunto. Vannilassa kunnostettiin salaojajärjestelmää ja asukkaat saivat uudet postilaatikot asennettuna turvallisempaan paikkaan. Syksyllä 2021 valmistui myös pyörätuolikäyttöön soveltuva peruskorjattu yksiö 32m2, jossa wc/suihkutilat alkuperäisestä suurentuivat.Kesällä 2022 maalautettiin Vannilan kolme rivitaloa.Kahden yksiön peruskorjaus valmistui heinäkuussa 2023.

Asunnot sijaitsevat kahdessa eri osoitteessa. Kohteiden nimet ovat; Lempelä (Lempeläntie 18) ja Vannila (Salmentie 18/Satamarannantie 2). Vannila sijaitsee lähellä Vehmersalmen terveyskeskust, asukastupaa ja laivarantaa. Lempelä sijaitsee lähellä urheilukenttää, kirkkoa ja kauppoja. Kunnan tai yksityisen järjestämää kotihoito- ja ruokapalvelua on myös heiltä tilattavissa.

Asuntoja vuokrataan muillekin kuin vanhuksille, jos on vapaana. Vapaana olevista huoneistoista ja muista asioista voit tiedustella isännöitsijältä. Kannattaa laittaa hakemus vireille vaikka hakemushetkellä ei olisikaan vapaita asuntoja tarjota.

Tervetuloa asumaan kauniiseen Vehmersalmen kylään, jossa peruspalvelut toimivat! Täällä toimivat aktiivisesti myös eri yhdistykset sekä Pitäjäraati, joiden toimintaan on helppo tulla mukaan. Katso www.vehmersalmi.fi.